【#PETS# 导语】信念和斗志宜聚,懈怠和悲观宜散;我们的斗志因信念而燃起,不懈怠、不悲观,落实每一个知识点。®文档大全网整理“2019年公共英语二级阅读理解训练题2”,欢迎阅读参考!更多相关讯息请关注®文档大全网!

When mentioning Korea.people might come up witha string of things,such as kimchi(泡菜),cosmetics and beautiful girls.In fact,Korea is also famous for hand—madeclothes.In Korea,you Can get asuit that is well made to your measure within a couple of days but be carefulabout the size because Korean sizes are often a little small,especially to westerners.Even a “large” sizeT-shirt bought in Korea can be too small for an American! Korean clothes aremade of various kinds of silk and other materials.YouCan also buy hand—made traditional clothes in Korea. Those traditional Korean clothes have quite along history which Can be found in ancient wall paintings or on tombs.“Hanbok”(韩服)Can be the best representative of Korean culture.Today hanbok is still worn during formal occasions.Hanbok consists of two parts.“Jeogori”(赤古里),me top part,isblouse—like and has long sleeves.For the bottom part,women wear “Chima”(高腰背心裙),a kind of skirt,and men wear “Paji”(巴基),bag—like trousers. White is the color for common people whileduring festivals or on Special days,upper classes will wear clothes in bright colorsto indicate their social status.Accessories likejewelry and head—dresses complete traditional Korean clothes.Traditional Korean clothes favor soft flowing lines to hide thebody’s shape representing the pursuit for beauty and elegance of Korean people.The de-signs of various forms of Hanbok represent the rich cultureof Korea.
(10)Which statement is trueabout the first paragraph?
A. It isvery difficult to get a hand-made suit in Korea.
B. Westernerscannot wear Korean clothes because they are often too large.
C. Youcan buy traditional Korean clothes and many other kinds of clothing in Korea.
D. A11Korean clothes are hand—made by Korean tailors.
答案:C
细节题。题干意为“下列关于第一段的表述哪项是正确的?”根据第一段第三句“在韩国,几天的时间就可以让你拥有一套手工制作的衣服”可知在韩国买到一身手工制作的衣服并不困难,故A项不正确。第一段第三句同时指出在韩国购买服装“一定要留意尺寸,因为韩国的尺码通常偏小一点,特别是对西方人来说,即便是一件大号的T恤衫对美国人来说也可能太小了”,由此可以推知西方人在韩国买衣服需要注意尺码,但并不是一定买不到合适的衣服,故B项不正确。D项的说法太过绝对,文中并没有提及所有的韩国衣服都是手工制作的。根据第一段最后两句可知,在韩国可以购买不同材质的服装,也可以购买传统服饰,故C为正确答案。
(11)__________will not appear intraditional Korean clothes for women.
A. Hanbok
B. Jeogori
C. Chima
D. Paji
答案:D
细节题。题干意为“______不会出现在传统韩国女性服装中。”根据第二段第四句和第五句可知,Hanbok是韩服的总称,Jeogori(赤古里)是韩国男性和女性都会穿着的上装,Chima(高腰背心裙)是韩国女性穿着的下装,而Paji(巴基)则是韩国男性穿着的下装,不会出现在传统韩国女性服装中。故D为正确答案。
(12)How can we recognizepeople with high social status during festivals or on special days in Korea?
A. Bythe accessories they are wearing.
B. By mecolor of clothes they are wearing.
C. Bythe size of clothes they are wearing.
D. Wecouldn’t distinguish them because they dress the same.
答案:B
推理题。题干意为“在韩国的节日或者特殊日子里,我们如何认出社会地位高的人?”根据第三段第一句“在节日或者特殊的日子,普通韩国百姓一般穿着白色服装,而上层阶级则以穿着鲜艳来表明自己的社会地位。”可以推知韩国人通过衣服颜色的不同来表明社会地位。故B为正确答案。
2019年公共英语二级阅读理解训练题2.doc正在阅读:
2019年公共英语二级阅读理解训练题209-17
2020年7月辽宁英语四级成绩查询入口【2个查分网站8月28日开通】11-07
2022年国网湖南省电力有限公司高校毕业生招聘公告【344人】04-17
2019西藏口腔助理医师考试时间及考试规则公布【综合笔试+机考】03-02
福建泉州2018年12月证券从业资格考试时间及科目【12月1日至2日】08-11
北京昌平向上学校简介02-22
艰苦奋斗作文02-01
2017年中考语文文言文难词解析汇总09-17
经销商年会发言稿范文三篇02-05