
Eat Healthy
“Clean your plate!” and “Be a member of the clean-plate club!” (第一题:父母教孩子们不要浪费粮食。)Just about every kid in the US has heard this from a parent or grandparent. Often, it’s accompanied by an appeal: “Just think about those starving ophans in Africa!” Sure, we should be grateful for every bite of food. Unfortunately, many people in the US take too many bites. Instead of staying “clean the plate”, perhaps we should save some food for tomorrow.
According to the news reports, US restaurants are partly to blame for the growing bellies. A waiter puts a plate of food in front of each customer, with two to four times the amount recommended bu the government, according to a USA Today story. Americans traditionally associate quantity with value and most restaurants try to give them that.(第二题) They prefer to have customers complain about too much food rather than too little.
Barbara Rolls, a nutrition professor at Pennsylvania State University, told USA Today (《今日美国》报)that restaurant portion size began to grow in the 1970s, the same time the American wasteline began to expand.(第三题)
Health experts have tried to get many restaurants to serve smaller portions. Now, apparently, some customers are calling for this, too. The restaurant industry trade magazine QSR reported last month that 57 percent of more than 4,000 people surveyed(调查) believe restaurants serve portions that are too large; 23 percent had no opinion; 20 percent disagreed. But a closer look at the survey indicates that many Americans who can’t afford fine dining still prefer large portions.(第四题) Seventy percent of those earning at $150,000 per year prefer smaller portions; but 45 percent of those earning less than $25,000 per year want smaller.
It’s not that working class Americans don’t want to eat healthy. (第五题:美国工人并不是不想吃得更加健康。)It’s just that, after long hours at low-paying jobs, getting less on their plate hardly seems like a good deal. They live from paycheck to paycheck, happy to save a little money for next year’s Christmas presents.
练习
1. Parents in the United States tend to ask their children ___________. (C)
A. to save food
B. to wash the dishes
C. not to waste food (C:父母教孩子不要浪费粮食。)
D. not to eat too much
2. Why do American restaurants serve large portions? (A)
A. Because Americans associate quantity with value.
文章第二段:(美国人传统上把东西值不值钱是跟数量联系在一起的。)
B. Because Americans have big bellies.
C. Because Americans are good eaters.
D. Because Americans are greedy.
3. What happened in the 1970s? (D)
A. The US government recommended the amount of food a restaurant gave to a customer.
B. Health experts persuaded restaurants to serve smaller portions.
C. The United States produced more grain than needed.
D. The American wasteline began to expand.
第三段:20世纪70年代饭馆给的饭菜量开始增加,与此同时,美国人的腰围也开始增大。
4. What does the survey indicate? (A)
A. Many poor Americans want large portions.
调查报告说明,美国许多穷人希望(饭菜)量大。
B. Twenty percent Americans want smaller portions.
C. Fifty-seven percent Americans earn $150,000 per year.
D. Twenty-three percent Americans earn less than $25,000 per year.
5. Which of the following is Not true of working class Americans? (C)
A. They work long hours.
B. They live from paycheck to paycheck.
C. They don’t want to be healthy earters.
D. They want to save money for their children.
答案: 1. C 2. A 3. D 4. A 5. C
1.C 本题问的是:美国父母总是叫他们的孩子干什么。文章开头说到,每个美国孩子都能从父母或爷爷奶奶那里听到这样的话,“吃光你盘子里的东西。”“做清盘俱乐部的成员。”这些话表达的意思就是不要浪费粮食。因此,C是正确答案。
2.A 本题问的是:美国饭馆为什么饭菜给得多。第二段相关的话是这么说的:美国人传统上把东西值不值钱是跟数量联系在一起的。因此,大多数饭馆给的量很大。这些饭馆乐于让顾客抱怨饭菜给得太多,而不愿意让他们抱怨饭菜给得太少。所以,A 是正确答案。
3.D 本题文的是:20世纪70年代发生了什么事?文章第三段说,宾大一位营养学教授,Barbara Rolls,告诉《今日美国》,20世纪70年代饭馆给的饭菜量开始增加,与此同时,美国人的腰围也开始增大。所以,D是正确的。
4.A 本题文的是:调查报告说明了什么?选项B、C和D的数字不对。唯有A是正确的。A说的是:美国许多穷人希望量大。这个信息在第四段中可以找到。相关句子是:许多吃不起精美正餐的美国人仍然要量大。
5.C 本题问的是:下面那种说法不符合美国工人的实际情况?C说的是,他们不想做吃的健康的人。这个说法不正确。文章最后一段第一句话说:美国工人并不是不想做吃得健康的人。因此,C正确。
2017年职称
英语综合类C级阅读理解例题精讲1.doc
本文来源:https://www.wddqw.com/mcjn.html